Találd meg a lelki békédet

Hogyan meditálj...?

2-meditation.jpg 

Meditálj feltétel nélkül,
S a Legfelsőbb Urat megszerzed
Örökre. " - Sri Chinmoy

Mindig is spirituális "lénynek" tartottam magam. Foglalkoztattak ez a spiri izék. Ezért is gondoltam, hogy elindítok egy ilyen részt a blogomban, mert így legalább tudok errôl is beszélni és véleményt alkotni. 

Az egész még fiatalabb koromban kezdôdött, amikor is elkezdtem foglalkozni az ezoteriával, az angyalokkal és a meditációval. 

De nézzük csak miért is jó meditálni és mi is az a meditáció?

" A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni. " 

Miért éri meg meditálni?
* A meditáció megszünteti a fölösleges lelki okokat, amelyekből betegségek keletkeznek (a testi betegségek 70% pszichoszomatikus, az elme működéséből ered).
* A meditáció feloldja azt a blokkot bennünk, amely felelős a boldogtalanság érzéséért.
* A meditáció megteremti a harmóniát, a kiegyensúlyozottságot, a belső békét az életünkben, amivel semmiféle különdíj nem ér fel.
* Növeli a tudatosságot és egy olyan belső szervezettség szervezi újjá életed, amely konfliktusaidnak, küzdelmeidnek rövid időn belül véget vet.

Mindemellett:

1. ÖNGYÓGYÍT
2. MEGOLDJA AZ ALVÁSPROBLÉMÁKAT
3. FIATALÍT
4. MEGOLDÓDNAK A PSZICHOSZOMATIKUS PROBLÉMÁK
5. CSÖKKENTI A MAGAS VÉRNYOMÁST

 meditation-and-brain-health.jpg

 

 Hogyan is kezdj hozzá?

Azt leszögezném elôre is, hogy én ezt soha nem tanultam. Magamtól éreztem rá, hogy nekem mi a jó és én hogyan szeretek meditálni. 

Végezhettek vezetett meditációt vagy csak simán magatokban is meditálhattok. Én az utóbbit részesítem elônyben. Próbáltam már a vezetettet is, de nekem azért nem jött be, mert jobban szeretem én irányítani a gondolataimat és érzéseimet a magam tempójában. Hiszen egy vezetett meditációnál mindig megmondják, hogy éppen melyik testrészedre figyelj oda, vagy mire koncentrálj. 

A kezdetekben ilyeneket hallgattam, mert meg akartam tanulni helyesen meditálni, aztán rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobban el tudok lazulni és ki tudom kapcsolni az agyamat, hogyha a saját tempómban végzem azt. Bár hozzáteszem, hogy ehhez rengeteg gyakorlás szükséges. 

Ha az elején vagy, gyakorold azt, hogy "hogyan ne gondolj semmire". Talán ez az egyik legnehezebb része a meditációnak. Az agyunk folyamatosan dolgozik, árasztja az információt felénk. Folyton közölni akar velünk valamit. A mai rohanó világban nagyon sok stresszel kell sajnos szembenéznünk. Itt vannak a mindennapi gondok és problémák. Mindenkinek megvan úgymond a saját kis élete, amiben nap mint nap él és küzd. Dolgozunk, iskolába járunk, gyereket nevelünk. Alig jut idô a kikapcsolódásra. Pedig ha tudnátok, hogy egy 10 perces meditációval mennyi energiát tudtok felszabaditani akkor lehet, hogy sokkal többször alkalmaznátok ezt a fajta kikapcsolódási módszert is. 

fff_video_sex_meditation_cmvp_296022_3x2_n.jpg

Meditálhatsz ülve vagy fekve. Ahogy neked kényelmesebb. Én általában fekve szoktam, mert úgy sokkal jobban el tudom magam lazitani. Ha otthon vagy sötétíts be, vagy legyen csak félhomály. Keress egy lágy meditációs zenét. Nálam az abszolút nyerôek a "buddhist meditation music" kategóriába tartozó zenék. Gyújts meg egy füstölôt. ( Én gyertyát is szoktam) Szeretem az egész összhatást és a "rákészülést". Az egésznek van egy sajátos hangulata. Már az elkezd energiával feltölteni ha meghallom a kedvenc zenéimet és érzem a füstölô illatát.

Majd feküdj le, vagy ülj le kényelmes pozicióba. Hunyd le a szemed és vegyél egy pár mély levegôt. Érezd ahogy minden egyes lélegzetvételeddel egyre jobban ellazulsz. Ne gondolj arra, hogy " nem akarok semmire gondolni " mert akkor még azon is elkezdesz majd agyalni, hogy a "Pista milyen bunkó volt ma" Egyszerûen csak próbáld kiüríteni az elmédet. Képzeld azt, hogy lebegsz a viz felszínén, vagy hogy egy virágos réten fekszel. A nap süti az arcodat és lágy szellô fúj. Minden egyes belégzésnél a pozitív energia áramlik feléd, majd minden egyes kifújásnál megszabadulsz minden rossz érzéstôl és gondolattól. Minden rossz dologtól ami benned van; idegesség, feszültség, betegség. Érezd ahogy a tested és lelked is megpihen. Ebben a pillanatban ne gondolj semmi másra, csak arra, hogy érezd azt az Isteni erôt és szeretetet ami körbevesz. 

Hagyd, hogy egybeolvadj a zenével. Én minden meditaciónál hálát adok Istennek mindenért amim van. Kezdve attól, hogy van mit ennem és van hol aludnom. Ahogy hálát adok mindenért, érzem, hogy még több szeretet ölel körbe. Te egy egyedi es kūlönleges ember vagy. Tudom, hogy mindig a legjobbat próbálod meg kihozni magadból. Szeretném ha tudnád, hogy nem vagy egyedül. Soha nem voltál, es soha nem is leszel. 

Amint hálát adtál csak hagyd, hogy a tested teljesen ellazuljon. Gondolj a belsô szerveidre, és légy hálás, amiért életben tartanak téged, és ellátnak. Gondolj a karodra, a lábadra. Adj hálát annak, hogy képes vagy menni és fogni, tapintani. Hogy látsz és hallasz. Sokaknak sajnos ez sem adatott meg. Ha este meditálsz adj hálát mindenért ami veled történt ma, hiszen élhettél még egy napot. Ha reggel meditálsz akkor is adj hálát azért, amiért kaptál egy újabb napot a földi életedbôl.

Mindeközben folyamatosan érzed, hogy egyre mélyebbre kerülsz. A végén már csak azt veszed észre, hogy olyan érzésed van mintha aludnál, vagy egy másik dimenzióban lennél, mintha nem is az ágyadban lennél. Megszūnik az idôérzéked, és csak "leszel" 

p021xf3f.jpg

Tudod, hogy bármikor kijöhetsz ebbôl a nyugodt állapotból, de hagyd magad benne és élvezd ameddig jólesik. Olvadj eggyé a zenével és azzal az Isteni szeretettel ami körbevesz. Az elején több idôbe telik, hogy teljesen el tudjál lazulni, hogy ne gondolj semmire, de idôvel majd egyre gyorsabban tudod elérni azt a mély állapotot, amikor csak "vagy".

Egy - egy meditáció hihetetlen energiákat tud adni. Az egész közérzeted más lesz. Sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Egeszségesebbnek fogjátok magatokat érezni. Végül ha napi rendszerességgel fogjátok csinálni, akkor egy idô után a testetek és lelketek igényelni fogja a megszokott tudatállapotot. 

Miközben ezt a cikket írom is éppen egy meditációs zenét hallgatok, mert így az elmém és a testem, az egész énem megnyugszik és sokkal jobban ki tudom írni magamból az egészet. Valószínûleg ezért van az, hogy egy - egy ilyen meditáció folyamán egy olyan mély tudatalatti állapotba kerülök, amit igazából nem is nagyon tudok megfogalmazni. Olyan mintha én nem én lennék, csak maga a tudatom. Mintha én csak a tudatom lennék. Ilyenkor szoktak megfogalmazódni, vagy elôtörni belôlem nagyon mély érzelmek. Amit nagyon nehéz kimondanom vagy leírnom mert túl mélyrehatóak és már már olyan mintha nem is evilágiak lennének.Olyan mintha egy feljebbhatóval, mondjuk ki Istennel kommunikálnék.  

Nálam a meditáció már mindennapos. Este feltétlenül meditálok. Nem alszom el addig, amíg nem meditáltam legalább 10 percet. Ha reggel nem tudok meditálni, a hála adás akkor sem marad el. Ha meditáció közben elalszol sincs semmi baj, a tudatalattid "dolgozik" olyankor is. Másnap frissebben fogsz kelni, meglátod. 

Meditálj sokat! Csak a javadra válhat!

Kívánom, hogy sikerüljön elsajátítanod Neked is a saját kis bevált rítusodat.  

" A boldogság
Nem szerencse kérdése.
A boldogságot
Imánkkal és meditációnkkal
Kell kifejlesztenünk." - Sri Chinmoy

 

812363-edgar-cayce-quote-through-prayer-we-speak-to-god-in-meditation-god.jpg