Legfinomabb amerikai palacsinta

Vigyázat! Függõséget okoz....Én szóltam...

Amióta vegán vagyok, rengeteg palacsinta receptet kipróbáltam már. Készítettem hagyományos tekerhetôt meg amerikai típusút is. Finomnak finomak voltak, mégsem ízlettek annyira, hogy meg is örökítsem a receptet. 

Ám tegnap megalkottam életem legfinomabb amerikai - csokicseppes palacsintáját, természetesen teljesen vegán. 

Sokat gondolkodtam a recepten...Olyat szerettem volna alkotni ami édes lesz, mégsem túl édes. Puha, de mégsem szétesõs és mindenképpen könnyen süthetõ.

Ügyeltem arra is, hogy természetes alapanyagokból készüljön, így ez a palacsinta nem csak finom, de még egészséges is.

Jöjjön hát a recept!

apc_0067.JPG

 

Hozzávalók:

  • 80 gramm zab ledarálva (zabliszt)
  • 1 érett banán
  • 1 púpozott ek mogyivaj
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütõpor
  • 2 ek maple szirup
  • kb 200-220 ml víz
  • 1/2 tk fahéj
  • 3 ek chia mag 3 ek vízzel kikeverve (ezzel helyettesítjük a tojást)
  • csokicsepp

 

Elkészités:

  1. Egy tálban egy villa segítségével nyomkodjuk össze a banánt. 
  2. Adjuk hozzá a zablisztet és egy csipet sót. 
  3. Egy másik tálban készítsük el a chia magból a "tojást",majd hagyjuk állni pár percig.
  4. Adjuk hozzá a zablisztes masszához a mogyivajat, a maple szirupot és a vizet.
  5. Végül a szódabikarbónát, a sütõport, fahéjat és a kikevert chia magot.

Egy sûrûbb állagot kell, hogy kapjunk, akkor lesz könnyen süthetõ a palacsintánk. 

Egy kevés olajon két nagy evõkanálnyi tésztát elkezdünk sütni alacsony hõfokon.  Az sem baj ha picit vastagabb lesz a tészta, hiszen sütés után így is puha marad. 

Ha megsült a tészta egyik fele, fordítsuk meg a palacsintát, szórjuk meg a csokicseppel, majd süssük készre.

A legvégén gyümölcsökkel, vagy joghurttal, maple sziruppal tálaljuk. 

Jó étvágyat hozzá!

Még több receptért kövessetek Instagrammon: www.instagram.com/vegan_kriszti

apc_0058.JPG