Vegán kókusztekercs

inst.jpg

Ezzel az új finomsággal szeretnék Nektek kedveskedni karácsony közeledtével. Egyszerūen elkészíthetô és nagyon finom.

Jöjjön hát a recept, papírt tollat elô! 

 

Hozzávalók 

A csokis tésztához:

  • 0,5 kg darált háztartási keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 4-5 teáskanál kakaópor
  • 8-10 dkg margarin
  • Rum vagy rum aroma (ízlés szerint)
  • Egy kevés kókusztej 

A töltelékhez: 

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl kókusztej

 

Elkészítés:

A porcukrot átszitáljuk a kekszbe, közben a margarint szobahômérsékleten megolvasszuk. A kekszet a porcukorral és a kakaóval összekeverjük, majd mehet bele a margarin. Amint ez kész, lassan és folyamatosan adjuk hozzá a tejet és a rumot. Figyeljetek rá, hogy a massza egy jól gyúrható állagot kapjon. Inkább kevesebb tejet öntsetek hozzá elôbb. Ha ez megvan akkor tegyük félre és készítsük el a tölteléket. 

Tegyük egy keverôtálba a margarint, porcukrot a kókuszreszeléket és a tejet. Majd egy kézi habverô segítségével pár perc  alatt keverjük krémes állagúra. 

Egy nagyobb folpakkon nyújtsuk ki a csokis tésztát és egyenletesen kenjük el a krémünket, majd tekerjük fel és rakjuk a hūtôbe egy 1,5-2 órára, hogy egy kicsit összeálljon. 

Kicsit kifolyik a krém? Semmi baj, kárba úgysem vész, igaz? :) 

Amint letelt a két óra, jöhet a kókusszórás. Szedjük le a folpakkot majd tegyük rá egy alufóliára a tekercset. 

Kenjük meg körbe a tekercset egy kis rummal. Egyrészt finom ízt ad neki, másrészt pedig könnyebben rá ragad a kókuszreszelék. Én megkentem a tekercs mellett az alufóliát is, majd azt is megszórtam egy kis kókuszreszelékkel, így az oldalára is könnyedén rátapad a kókusz. 

Ezután mehet vissza a hūtôbe. Nekem egy egész éjszakát bennt pihent és másnapra remekül összeért és nagyon finom lett. 

Ha elkészítettétek Ti is, akkor mindenképpen jelöljetek meg a képen Instagrammon, hogy lássam hogy ízlett:) 

www.instagram.com/vegan_kriszti