Vegán kókusztekercs
Ezzel az új finomsággal szeretnék Nektek kedveskedni karácsony közeledtével. Egyszerūen elkészíthetô és nagyon finom.
Jöjjön hát a recept, papírt tollat elô!
Hozzávalók
A csokis tésztához:
- 0,5 kg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 4-5 teáskanál kakaópor
- 8-10 dkg margarin
- Rum vagy rum aroma (ízlés szerint)
- Egy kevés kókusztej
- Só
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 dl kókusztej
Elkészítés:
A porcukrot átszitáljuk a kekszbe, közben a margarint szobahômérsékleten megolvasszuk. A kekszet a porcukorral és a kakaóval összekeverjük, majd mehet bele a margarin. Amint ez kész, lassan és folyamatosan adjuk hozzá a tejet és a rumot. Figyeljetek rá, hogy a massza egy jól gyúrható állagot kapjon. Inkább kevesebb tejet öntsetek hozzá elôbb. Ha ez megvan akkor tegyük félre és készítsük el a tölteléket.
Tegyük egy keverôtálba a margarint, porcukrot a kókuszreszeléket és a tejet. Majd egy kézi habverô segítségével pár perc alatt keverjük krémes állagúra.
Egy nagyobb folpakkon nyújtsuk ki a csokis tésztát és egyenletesen kenjük el a krémünket, majd tekerjük fel és rakjuk a hūtôbe egy 1,5-2 órára, hogy egy kicsit összeálljon.
Kicsit kifolyik a krém? Semmi baj, kárba úgysem vész, igaz? :)
Amint letelt a két óra, jöhet a kókusszórás. Szedjük le a folpakkot majd tegyük rá egy alufóliára a tekercset.
Kenjük meg körbe a tekercset egy kis rummal. Egyrészt finom ízt ad neki, másrészt pedig könnyebben rá ragad a kókuszreszelék. Én megkentem a tekercs mellett az alufóliát is, majd azt is megszórtam egy kis kókuszreszelékkel, így az oldalára is könnyedén rátapad a kókusz.
Ezután mehet vissza a hūtôbe. Nekem egy egész éjszakát bennt pihent és másnapra remekül összeért és nagyon finom lett.
Ha elkészítettétek Ti is, akkor mindenképpen jelöljetek meg a képen Instagrammon, hogy lássam hogy ízlett:)