Házi falafel tál
Egy újabb könnyen és gyorsan elkészíthetõ receptet hoztam el Nektek.
Akik régebb óta követik az oldalamat, azok tudják, hogy imádok fõzni, de nem szeretek sokat pepecselni a konyhában. Ha találok egy receptet, azt nem sûrûn követem, hanem általában átalakítom az ízlésem szerint. Így történt ezzel a falafel recepttel is. Valòszínûnek tartom, hogy rengeteg féle változata megtalálható az interneten, de lássuk, hogy én hogyan készítettem el.
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (400g)
- 1 kisebb fej hagyma (vagy egy nagyobbnak a fele)
- pár gerezd fokhagyma (fokhagymapor is jó helyette)
- 2-3 tk kömény
- só
- 15 g petrezselyem (nekem van mérô poharam, az kb 1/2 cup-nak felel meg)
- kevés víz
- 3-4 ek zabliszt (zab ledarálva)
Elkészítése nagyon egyszerû. Mossuk át a csicserborsót egy szûrô segítségével, majd helyezzük el egy nagy tálba. Vágjuk fel kockára a hagymát, fokhagymát majd adjuk hozzá a csicseriborsóhoz a maradék hozzávalóval együtt. Picit keverjük át, majd tegyük a blenderbe vagy a robotgépbe. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sok vizet, mert akkor nem marad egyben a falafel. Inkább többször keveset.
Ha mégis túl híg lenne az állaga, akkor adjunk hozzá egy kis zabot és dolgozzuk össze jól.
Ha elkészült, pihentessük egy órát a hûtôben.
Sütésnél két kanál segítségével formáljunk kis gombócokat, majd kevés olajon süssük ki õket.
Én most quinoával, humusszal és zöldségekkel tálaltam.
Még több receptért kövessetek Instagrammon: vegan_kriszti (katt a névre)