Házi falafel tál

Egy újabb könnyen és gyorsan elkészíthetõ receptet hoztam el Nektek. 

img_3303_2.JPG

Akik régebb óta követik az oldalamat, azok tudják, hogy imádok fõzni, de nem szeretek sokat pepecselni a konyhában. Ha találok egy receptet, azt nem sûrûn követem, hanem általában átalakítom az ízlésem szerint. Így történt ezzel a falafel recepttel is. Valòszínûnek tartom, hogy rengeteg féle változata megtalálható az interneten, de lássuk, hogy én hogyan készítettem el. 

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó (400g)
  • 1 kisebb fej hagyma (vagy egy nagyobbnak a fele)
  • pár gerezd fokhagyma (fokhagymapor is jó helyette)
  • 2-3 tk kömény
  • 15 g petrezselyem (nekem van mérô poharam, az kb 1/2 cup-nak felel meg)
  • kevés víz
  • 3-4 ek zabliszt (zab ledarálva)

 

Elkészítése nagyon egyszerû. Mossuk át a csicserborsót egy szûrô segítségével, majd helyezzük el egy nagy tálba. Vágjuk fel kockára a hagymát, fokhagymát majd adjuk hozzá a csicseriborsóhoz a maradék hozzávalóval együtt. Picit keverjük át, majd tegyük a blenderbe vagy a robotgépbe. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sok vizet, mert akkor nem marad egyben a falafel. Inkább többször keveset. 

Ha mégis túl híg lenne az állaga, akkor adjunk hozzá egy kis zabot és dolgozzuk össze jól.

Ha elkészült, pihentessük egy órát a hûtôben. 

Sütésnél két kanál segítségével formáljunk kis gombócokat, majd kevés olajon süssük ki õket.

Én most quinoával, humusszal és zöldségekkel tálaltam.

Még több receptért kövessetek Instagrammon: vegan_kriszti (katt a névre) 

img_3275.JPG